Economie

Dit schrijven andere media vandaag

In tien jaar tijd is het aantal Indiase bedrijven dat zich in Nederland vestigt snel gegroeid.

ANP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media

India komt naar Nederland

In tien jaar tijd is het aantal Indiase bedrijven dat zich in Nederland vestigt snel gegroeid. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.

In 2006 waren er slechts vijftien Indiase bedrijven in Nederland. Nu zijn dat er negentig. “Vergeet China. Het is India dat verderop in deze eeuw de toon zet  in de wereld”, schrijft de zakenkrant. De Indiase economie groeit op dit moment harder dan de Chinese.

Niet alleen vestigen meer Indiase bedrijven zich in Nederland, ook begint Jet Airways vluchten vanuit Mumbai naar Schiphol.

De NS richt zich weer op het spoor

De Nederlandse Spoorwegen gaan zich weer richten op treinen laten rijden. De meeste nevenactiviteiten worden gestopt of verkocht. Dat schrijft de Telegraaf vandaag op de voorpagina.

Busbedrijf Qbuzz wordt verkocht. Ook gaat de NS niet meer de winkels op stations bestieren. Daardoor zullen vijfduizend mensen niet meer voor de NS werken straks.

Gekke naam toch echt Nederlands

De kop boven het stuk is een pijnlijke woordspeling (Beddenmaker in opwaartse spiraal) maar de reportage in de Volkskrant over Auping is leuk. De naam doet Scandinavisch of zelfs Chinees aan, maar Auping is toch echt Nederlands. In 1888 maakte de Deventerse smid Johannes Auping zijn eerste bed. In plaats van planken gebruikt hij spiralen voor de bodem.

Leuke weetjes: de Nederlandse hockeyploegen en zwemster Ranomi Kromowidjojo slapen op bedden van Auping. Ook is het bedrijf hofleverancier. Dus grote kans dat de koninklijke familie in hun paleizen ook een paar Deventerse bedden hebben staan.