Weer

Na een aantal relatief rustige, maar koude dagen keren we de komende dagen weer terug naar de een zuidweststroming. Daarmee gaan de temperaturen omhoog, maar het wordt ook natter. De afgelopen maanden hebben we bijzonder vaak te maken gehad met een zuidwestenwind, die niet alleen zachte lucht, maar ook vaak depressies en bijbehorende storingen aanvoerde. Dit resulteerde bijna in de zachtste winter ooit in Nederland. Met een noordoostenwind wordt momenteel nog koudere en droge lucht bij ons aangevoerd. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag verlopen dan ook vrij helder en koud. Op veel plaatsen gaat het licht vriezen, alleen aan zee is het iets minder koud.

Zondag trekt er een zwak front over de Noordzee. Vooral de noordwestkust krijgt een buitje te voorduren. Elders is het droog, met zonneschijn. De noordoostenwind wordt aan zee soms vrij krachtig, kracht 5. Het wordt 6 à 7 graden.

Ook maandag is het overwegend zonnig en droog. Vanaf dinsdag wordt de wind zuidwest, waarna bewolking en wind gaan toenemen. Het weer wordt dan natter, maar ook zachter.