Nederlander de baas bij navigatiebedrijf HERE

De Nederlander Edzard Overbeek (48) wordt de nieuwe topman van navigatiedienstverlener HERE. Hij begint op 1 maart bij de voormalige kaartentak van Nokia, die vorig jaar werd overgenomen door een consortium van Duitse autofabrikanten. HERE is een belangrijke concurrent van TomTom op het gebied van digitale kaarten en navigatiesoftware. Overbeek is nu nog strategisch adviseur bij netwerkenbouwer Cisco, waar hij sinds 2000 in diverse bestuursfuncties werkzaam is geweest. Hij werd eerder ook genoemd als kandidaat om Cisco te gaan leiden. Ook werkte hij als manager bij Fujitsu en Siemens. Vertegenwoordigers van Audi, BMW en Daimler, de nieuwe eigenaren van HERE, noemden Overbeek in een gezamenlijke reactie „een buitengewoon ervaren leider met een ijzersterk CV.” (ANP)