Vermiste Nederlanders in Noorwegen gevonden

De dertien Nederlanders die vermist waren in de Noorse bergen zijn ongedeerd aangetroffen. De Noorse politie vond de groep nabij de berg Vulustrupen. De Nederlanders zullen nu worden geëvacueerd. Het is nog niet duidelijk waarom de Nederlanders vanochtend meerdere noodoproepen verstuurden via een satelliettelefoon. Het Noorse Rode Kruis startte daarop een reddingsoperatie met 25 mensen, sneeuwscooters, honden en een rupsvoertuig. Daarmee gingen de reddingswerkers op weg naar de locatie van het laatste noodsignaal. Daar is de groep ‘s middags gevonden. De Nederlanders trokken sinds zondag op sneeuwschoenen van hut naar hut door de bergen. Twee van de Nederlanders zouden ervaring hebben met dit soort reizen en de organisatie zou de trip goed hebben voorbereid.