Prinses Alexia (10) breekt been tijdens skivakantie

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst gaat het om haar rechter bovenbeen en wordt Alexia op dit moment geopereerd.

Prinses Alexia (links) met haar zusjes, vorige week tijdens het jaarlijkse fotomoment in Lech. Foto Remko de Waal / ANP

Prinses Alexia (10) heeft zaterdag tijdens de jaarlijkse skivakantie in het Oostenrijkse Lech haar been gebroken. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst gaat het om haar rechter bovenbeen en is de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog dezelfde middag geopereerd. Ze werd per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens de RVD is de operatie goed verlopen en moet Alexia waarschijnlijk nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven.

Alexia is het jongere zusje van Amalia (12) en tweede in de lijn van troonopvolging. Willem-Alexander en Maxima hebben nog derde dochter, de 8-jarige Ariane. Het gezin gaat ieder jaar samen met andere leden van de koninklijke familie op skivakantie naar Lech.

Begin deze week vond in Lech de jaarlijkse fotosessie met de Oranjes plaats. Die evenementen worden georganiseerd met de bedoeling dat de media de leden van het koningshuis in hun privétijd met rust laten. Wie die mediacode breekt, is doorgaans niet welkom bij de volgende fotosessie van de koninklijke familie.

    • Joost Pijpker