Politie haalt actievoerders Identitair Verzet van daken

De mannen hingen in Gouda en Leiderdorp spandoeken op met teksten als ‘Sluit de grenzen’ en ‘Grenzen toe, er is al te veel armoe’.

De politie pakte zaterdag in totaal zeven actievoerders van de groep Identitair Verzet op. Zij beklommen de daken van twee gebouwen waar het COA een asielzoekerscentrum wil realiseren.
De politie pakte zaterdag in totaal zeven actievoerders van de groep Identitair Verzet op. Zij beklommen de daken van twee gebouwen waar het COA een asielzoekerscentrum wil realiseren. Foto Identitair Verzet

Vier actievoerders van de rechts-extremistische groep Identitair Verzet zijn zaterdag opgepakt omdat ze op het dak van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne in Gouda waren geklommen, meldt persbureau ANP. De betogers hingen spandoeken op met teksten als ‘Sluit de grenzen’ en ‘Tijd voor een betere oplossing’.

De politie hield zaterdagochtend ook drie betogers van de actiegroep aan in Leiderdorp. Zij waren het dak van het voormalige ROC Leiderdorp op geklommen. De actievoerders brachten ook spandoeken mee: ‘Nee nee, geen AZC in ROC’ en ‘Grenzen toe, er is al te veel armoe’.

‘Wij zullen actie blijven voeren’

Van bezetting van het pand was volgens de politie geen sprake. De actie in Gouda volgt op het plan van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om van de voormalige kazerne een asielzoekerscentrum te maken. In het centrum zouden zo’n vijfhonderd asielzoekers opgevangen kunnen worden. In Leiderdorp zou het COA ook plannen hebben om een asielzoekerscentrum te realiseren.

Op de Facebookpagina van Identitair Verzet staat te lezen dat de groep actie blijft voeren tegen het plan om een azc te openen in de kazerne.

Het Identitair Verzet heeft deze morgen het dak van de PWA kazerne te Gouda bezet. Deze locatie is toegewezen aan het…

Geplaatst door Identitair Verzet op zaterdag 27 februari 2016