Groep beleggers koopt vliegveld Londen City

London City Airport verwisselt van eigenaren. Beleggers AIMCo, Ontario Teachers’ Pension Plan en de Kuwait Investment Authority nemen het vliegveld over van huidige aandeelhouders Global Infrastructure Partners (GIP) en Highstar Capital. Hoeveel geld met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg zou het gaan om ongeveer 2 miljard pond, zo’n 2,5 miljard euro. Er was ook interesse uit China in de in 1987 geopende luchthaven, die zich op 10 kilometer afstand bevindt van Londens belangrijkste financiële centra. GIP telde in 2006, samen met American International Group, naar verluidt nog zo’n 750 miljoen pond neer voor Londen City Airport. American International verkocht zijn belang later aan GIP en Highstar. (ANP)