Gebouw ingestort in centrum Den Bosch

Er werden geen slachtoffers onder het puin aangetroffen.

Foto Noël van Hooft / ANP

In het centrum van Den Bosch is zaterdagavond rond 23.00 uur een gebouw ingestort. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn daarbij waarschijnlijk geen gewonden gevallen.

Brandweer en hulpdiensten hebben onder meer met honden gezocht naar eventuele slachtoffers in het puin. Ook werd eerder op de avond de hulp van een traumahelikopter ingeroepen. Rond kwart voor drie ‘s nachts rondde de politie het onderzoek naar mogelijke slachtoffers af. Hoe het gebouw heeft kunnen instorten, is nog niet duidelijk.

Een winkelpand met daarboven appartementen

Volgens Omroep Brabant gaat het om een winkelpand van opticien Pearle, met daarboven een aantal appartementen. Het gebouw staat aan de Markt - op de hoek met de Hinthamerstraat - midden in het centrum van de stad. De omroep bericht dat de winkel de afgelopen dagen gesloten was vanwege een verbouwing.

Op het moment dat het gebouw instortte werd op de Markt een lichtshow opgebouwd voor een voorstelling over de schilder Jeroen Bosch, die exact vijfhonderd jaar geleden overleed. Het geboortehuis van Bosch, dat naast het ingestorte pand staat, lijkt op foto’s die omstanders maakten nog intact.

De locatie van ingestorte gebouw:

    • Joost Pijpker