Economie

Deze week: een schrikkeldag en een nieuwe reeks House of Cards

Verder blijft de stroom jaarcijfers aanhouden: van PostNL tot Ahold en opent in Amsterdam de eerste permanent VR-bioscoop ter wereld.

Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren:

1. Niet echt volgende week, maar vanavond al: de uitreiking van de Oscars. Deze site zit er bijna nooit naast met het voorspellen van de winnaars.

2. Maandag is een schrikkeldag: waarom doen we daar ook alweer aan? Verder start Adele - de grootste popster ter wereld - die dag haar eerste tour sinds 2011 en komt PostNL met jaarcijfers. De beurskoers steeg vorig jaar flink na overnamespeculaties. Heeft dat een positieve invloed gehad?

3. Achmea, de grootste financiële dienstverlener van Nederland, maakt op dinsdag de jaarcijfers bekend, net als het Duitse Zalando: in het derde kwartaal van 2015 groeide het bedrijf als kool, maar maakte het toch verlies.

4. De eerste permanente virtual reality-bioscoop ter wereld opent woensdag in Amsterdam. Bioscopen zijn niet de enige bedrijven die zich op virtual reality storten.

5. Adidas ging vorig jaar back to the eighties door een campagne met Pharell Williams. Het bedrijf maakt donderdag jaarcijfers bekend; heeft Pharell Adidas happy gemaakt? Verder komen Ahold, haar Belgische evenknie Delhaize en SNS (Reaal en Bank) ook met resultaten.

6. De echte strijd om het Witte Huis is amusant, maar vanaf vrijdag kun je ook weer genieten van een fictieve: Frank Underwood probeert in een nieuwe reeks House of Cards POTUS te blijven. En Netflix weet zeker dat jij dan weer aan je scherm gekluisterd zit, door big data.