Winst USG met 26 procent gestegen

Het uitzendbedrijf wist de omzet en de winst flink te verhogen. In 2015 werd 109,4 miljoen euro verdiend.

Foto Lex van Lieshout / ANP

USG People, het Nederlandse bedrijf achter onder meer uitzendbureaus Unique en Start People, heeft in 2015 meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarcijfers (pdf) die USG vrijdag heeft gepresenteerd. De winst (ebita) steeg van 86,7 miljoen in 2014 naar 109,4 miljoen.

Een officiële verklaring voor de positieve cijfers geeft het bedrijf bij de presentatie van het jaarverslag, volgende week. In de kwartaalcijfers van het afgelopen jaar zei USG te profiteren van groeiend marktaandeel en kostenverlagingen. Ook het bovengemiddelde aantal werkdagen in 2015 speelde bij de uitzendbureaus een rol.

Het Japanse bedrijf Recruit Holdings wil USG overnemen, werd eerder dit jaar bekendgemaakt. Volgens een bericht in The Wall Street Journal in december zou het bedrijf 1,42 miljard euro voor USG overhebben. Het bedrijf zegt te werken aan de voorbereidingen van een overnamebod in april. De omzet van USG was in 2015 2,6 miljard euro, 200 miljoen meer dan het jaar ervoor.