Drie doden bij schietpartij Kansas

Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat Kansas zijn drie mensen gedood en veertien mensen gewond geraakt. Zeker vijf van hen verkeren in kritieke toestand. De dader opende het vuur op zijn collega’s bij een grasmaaierfabriek en maakte ook vermoedelijk willekeurige slachtoffers. De 38-jarige man werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie. De sheriff van Harvey County, waar de aanval plaatsvond, maakte zijn identiteit en eventuele verdere details niet bekend. Hij benadrukte dat het niet ging om terroristische aanslag. Bij de aanval gebruikte de man een aanvalsgeweer en een pistool. Zijn eerste slachtoffer maakte hij in de plaats Newton, waar hij een man neerschoot en zijn auto stal. Uiteindelijk reed hij naar de fabriek, waar hij het vuur opende op collega’s. (Reuters)