Einde aan reeks Djokovic na ooginfectie

Met een zwarte zonnebril ter bescherming van zijn ogen stond Novak Djokovic donderdag de pers te woord na zijn opgave in de kwartfinale van het tennistoernooi van Dubai. Na de eerste set – 6-3 verlies tegen Feliciano Lopez – trok de Servische nummer één van de wereld zich terug met een infectie aan beide ogen.

Djokovic worstelt ermee sinds hij in Dubai arriveerde. Het begon met een ooginfectie, daarna kwam er een „stevige allergie” bij, zei hij tegen AP. Er werd hem geadviseerd geen contactlenzen te dragen – wedstrijden uitgezonderd – omdat dit de infectie zou verergeren.

„Het is de eerste keer dat ik zo’n probleem met mijn ogen heb. Het was ultragevoelig vandaag, door de verlichting.” Djokovic speelde voor het eerst weer een toernooi sinds hij eind januari de Australian Open won.

Door zijn opgave komt er een einde aan zijn indrukwekkende reeks: bij de laatste zeventien toernooien waar hij in actie kwam, haalde hij overal de finale. De serie begon bij de Australian Open in 2015. Dertien van die zeventien finales won hij. Djokovic was nog één eindstrijd verwijderd van het record (in het proftijdperk) van Ivan Lendl: die kwam in 1981 en 1982 tot achttien finales op rij.