Ontbijten en lunchen op de Dakakker

Een van de bijzonderste plekken om in Rotterdam te lunchen, is tegelijk ook een van de minst bekende: het dakpaviljoen van het Schieblock. Voor wie er absoluut geen belletje gaat rinkelen: het Schieblock is dat kantoorgebouw direct aan de noordwestzijde van het Hofplein waarin tal van kleine creatieve bedrijven waaronder het Rotterdamse warenhuis Groos zijn gevestigd. Erbovenop bevindt zich de Dakakker, de eerste hoogbouw-moestuin van het land, en aan de rand ervan staat een huisje waar je lekker kunt eten.

Een adresje waar het predikaat ‘geheim’ de afgelopen twee jaar nog best op van toepassing was, ook al doordat het alleen op woensdagmiddagen open was en er niet heel veel gasten terecht konden. Met zo’n twintig gasten zat het pop-upzaakje van Valerie Kuster wel aan zijn max. Na een recente verbouwing is het aantal stoelen echter verdubbeld en zijn ook de ambities van Op het Dak, zoals het paviljoen nu officieel is gedoopt, naar boven toe bijgesteld.

Valerie Kuster en compagnon Rogier van Donk zijn vanaf medio volgende maand voortaan van woensdag- tot en met zondagmiddag voor ontbijt, lunch en brunch geopend. Een drankvergunning is onderweg. Handig, want er zullen Op het Dak ook speciale workshops en proeverijen in het teken van een culinair thema worden georganiseerd.

En nu de aanprijzing ‘speciaal’ toch is gevallen: naar Op het Dak ga je voor het uitzicht dat je er hebt over de daktuin en het centrum. Voor het terras in die grote tuin zelf. En niet in de laatste plaats voor de gerechtjes van Valerie Kuster, die zich door alle wereldkeukens en mondiale eettrends geïnspireerd weet.

Behalve internationaal is de keuken van Op het Dak ook hyperlokaal: uiteraard wordt er gewerkt met de oogst van Dakakker en verder met producten van plaatselijke foodondernemers als Wild Vleesch, Rotterzwam, Rechtstreex, Pinkyrose, Rotterzwam, bierbrouwerij Noordt en Kaapse Brouwers. Woensdag viert Valerie Kuster de honderdste ‘editie’ van haar daklunch op het Schieblock, vanaf 16 maart zijn gasten ook op genoemde andere openingsdagen welkom. Kijk voor de menu’s en openingstijden op www.ophetdak.com.