Liverpool en ManUnited tegen elkaar in Europa League

De loting voor de achtste finales van de Europa League heeft een aantal topaffiches opgeleverd.

De loting van de achtste finales van de Europa League.
De loting van de achtste finales van de Europa League. Foto Alain Grosclaude

Twee van de meest opvallende trainers uit het Engelse voetbal mogen zich op gaan maken voor een Europese onderlinge ontmoeting. Louis van Gaal’s Manchester United is vrijdagmiddag tijdens de loting van de achtste finales van de Europa League in het Franse Nyon gekoppeld aan het Liverpool van Jürgen Klopp.

De rivalenstrijd uit de Engelse Premier League verplaatst zich zo naar het Europese podium. Op 10 maart wordt de eerste wedstrijd gespeeld in Liverpool, op 17 maart volgt de return in Manchester. Het was niet de enige topwedstrijd die uit de loting rolde. Zo werden grootmachten Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur aan elkaar gekoppeld, en mogen Athletic Bilbao (finalist in 2011/2012) en Valencia in een Spaans onderonsje gaan uitmaken wie de kwartfinales bereikt.

De volledige loting:
Shakhtar Donetsk (Oek) v Anderlecht (Bel)
FC Basel(Zwi) v Sevilla (Spa)
Villarreal (Spa) v Bayer Leverkusen (Dui)
Athletic Bilbao (Spa) v Valencia CF (Spa)
Liverpool (Eng) v Manchester United (Eng)
Sparta Praag (Tsj) v Lazio Roma (Ita)
Borussia Dortmund (Dui) v Tottenham Hotspur (Eng)
Fenerbahçe (Tur) v Sporting Braga (Por)

Alle wedstrijden vinden plaats op 10 en 17 maart. Van Gaal’s team plaatste zich gisteren dankzij een 5-1 overwinning op het nietige Deense FC Midtjylland. Dat was hard nodig ook, want de eerste wedstrijd werd met 2-1 verloren. Dankzij de overwinning zit Van Gaal weer voor even wat steviger in het zadel als trainer van de Engelse topploeg.