Oppositieleider Georgië in benen geschoten

Het ministerie van Binnenlandse Zaken weet nog niet waarom hij is neergeschoten.

Foto Lex van Lieshout / ANP

De Georgische oppositieleider Aleksej Petriasjvili, is vrijdagmiddag neergeschoten. De leider van de partij Georgiës Vrije Democraten is in zijn benen geschoten en naar een ziekenhuis afgevoerd, meldt persbureau Reuters op basis van het ministerie van Binnenlandse Zaken in de hoofdstad Tbilisi.

Het komt in Georgië zelden voor dat oppositieleiders neergeschoten worden. In het land waar in oktober de parlementsverkiezingen plaatsvinden, zijn de afgelopen jaren wel verschillende oppositieleiders in elkaar geslagen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat in een verklaring weten dat het nog niet duidelijk is waarom er op Petriasjvili geschoten is.

Protest

Petriasjvili en de minister van Buitenlandse Zaken Maya Panjikidze, stapten in november 2014 op uit protest om het ontslag van de voormalige Georgische minister van Defensie Irakli Alasania.