Voedseldropping Syrië faliekant mislukt

De dropping van voedsel en hulpgoederen van de VN boven de Syrische stad Deir-es-Zor is woensdag uitgelopen op een mislukking, zo bleek donderdag. Van de 21 pallets die aan parachutes naar beneden kwamen, zijn er vier beschadigd. Zeven zijn geland in een strook ‘niemandsland’, en van tien pallets is onduidelijk waar ze terechtkwamen. Dat heeft de VN een dag na de hulppoging gezegd. „Wij hebben nooit eerder op grote hoogte goederen gedropt in Syrië. Er stond een harde wind, daardoor ging een aantal parachutes niet open”, zei een woordvoerder. De 200.000 inwoners van de door IS belegerde stad blijven daardoor nog verstoken van hulp. De VN willen nog een dropping proberen. Internationale hulporganisaties hebben geen directe toegang tot verschillende Syrische gebieden. (NRC)