United naar volgende ronde

Foto Jon Super/AP

Louis van Gaal heeft met Manchester United de achtste finale van de Europa League bereikt. Donderdagavond werd FC Midtjylland op Old Trafford met 5-1 verslagen. Dat was ruimschoots voldoende na de 2-1 nederlaag in Denemarken van vorige week. United kwam nog wel op achterstand door Pione Sisto en moest daarna drie keer scoren om door te gaan. Nog voor rust leek United orde op zaken te stellen. Nikolay Bodoerov werkte een voorzet van uitblinker Memphis Depay in eigen goal en daarna mocht Juan Mata van elf meter aanleggen, maar hij miste. Na rust zorgde de 18-jarige debutant Marcus Rashford alsnog voor de bevrijding door de 2-1 en de 3-1 te maken. Hij speelde in plaats van de geblesseerde Anthony Martial, de veertiende geblesseerde speler bij United. Ander Herrera benutte vervolgens nog een strafschop en het slotakkoord was voor Depay, die een goede wedstrijd bekroonde met een hard schot in de korte hoek: 5-1. (NRC)