Drugsverdachten lieten geld bewaken door krokodillen

De politie verrichte elf arrestaties in Almere en Amsterdam voor de handel in synthetische drugs.

De krokodillen die het geld bewaakten.
De krokodillen die het geld bewaakten. Foto politie

De politie heeft dinsdag bij een grote actie in Almere en Amsterdam elf verdachten aangehouden voor handel in synthetische drugs. Ze lieten een groot deel van hun geld bewaken door twee krokodillen, maakte de politie vrijdag bekend.

Na zes huiszoekingen in Amsterdam en een in Almere werden kilo’s drugs, “enkele vuurwapens” en 300.000 euro in beslag genomen, meldt de politie. Er werd onder meer voor een half miljoen euro aan crystal meth gevonden.

De krokodillen zaten in een afgesloten ruimte in Amsterdam. Een groot deel van het vermoedelijke drugsgeld was in die ruimte verstopt. De eigenaar had een vergunning voor de dieren. Ze zijn dan ook niet meegenomen door de politie. Experts laten weten dat het mogelijk niet om krokodillen, maar alligators of kaaimannen gaat.

De verdachten zijn negen mannen en twee vrouwen. Ze zijn tussen 25 en 55 jaar oud. Volgens de politie hadden de dealers een netwerk onder zich van mensen die de drugs afleverden bij honderden adressen in Nederland en België. De politie deed langdurig onderzoek in de zaak.