Chris Christie steunt Trump als Republikeinse kandidaat

Volgens Christie maakt Trump de beste kans om de Democratische kandidaat Hillary Clinton te verslaan.

Volgens Chris Christie (l) heeft Donald Trump (r) de beste kans om Clinton te verslaan bij de presidentsverkiezingen in november.
Volgens Chris Christie (l) heeft Donald Trump (r) de beste kans om Clinton te verslaan bij de presidentsverkiezingen in november. Foto Carlo Allegri/ Reuters

De Amerikaanse gouverneur Chris Christie heeft vrijdag zijn steun uitgesproken voor Donald Trump als Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen van november. Christie zei tijdens een persconferentie van Trump in Texas dat Trump de beste kans maakt om de Democratische kandidaat Hillary Clinton te verslaan.

Chris Christie stapte eerder uit de race om de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen. De gouverneur van de staat New Jersey maakte dat op tien februari bekend in een openhartige Facebook-post, nadat hij als zesde eindige bij de Republikeinse voorverkiezingen in New Hampshire.

Volgens NRC-correspondent Guus Valk is het opmerkelijk dat Christie zich achter Trump schaart, want hoewel ze goede vrienden zijn is Christie een stuk conventioneler dan Trump. Het is niet bekend of Trump de gouverneur van New Jersey een kabinetspost in het vooruitzicht heeft gesteld, als Trump president zou worden. Christie zelf zegt daarover dat hem niets aangeboden is.

Bekijk hieronder de verklaring van Christie tijdens de persconferentie in Texas:

Super Tuesday

De bekendmaking van Christie komt op een belangrijk moment voor Trump, met Super Tuesday in het vooruitzicht, waar in veertien staten kiesmannen te vergaren zijn.

Afgelopen nacht pakten Rubio en Cruz Trump hard aan. Het was de laatste kans om voor dinsdag de grote afstand met de koploper in te halen voordat dat niet meer lukt. En dit leidde tot chaotische taferelen op het podium, zo schreef NRC-redacteur Hans Klis eerder.