24 Uur met… verdwijnt van televisie

De VPRO zegt “in goed overleg” besloten te hebben dat de uitzending van zondag de laatste is.

Zondag is de laatste aflevering te zien. Daarin wordt Theo Maassen 24 uur lang opgesloten met Brigitte Brigitte Kaandorp.
Zondag is de laatste aflevering te zien. Daarin wordt Theo Maassen 24 uur lang opgesloten met Brigitte Brigitte Kaandorp. Foto Evert Elzinga / ANP

Het NPO-programma 24 Uur Met… verdwijnt van televisie. Dat meldt de VPRO vrijdag. Volgens de omroep is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van interviewtelevisie. De uitzending met Brigitte Kaandorp van zondag zal de laatste zijn.

24 Uur Met… is tien seizoenen op televisie geweest. De eerste jaren werd het programma gepresenteerd door Wilfried de Jong. Hij werd opgevolgd door cabaretier en acteur Theo Maassen.

De VPRO zegt dat “in goed overleg met NPO3″ is besloten dat er geen nieuw seizoen gemaakt zal worden. Stan van Engelen, hoofdredacteur televisie van de VPRO:

“We vinden het jammer dat er een einde komt aan een bijzonder interviewprogramma maar kijken terug op veel mooie ontmoetingen.”

In 24 Uur Met… werden de geïnterviewden 24 uur lang opgesloten in een studio. Onder meer René Gude, Victoria Koblenko en Huub Stapel waren te gast. De laatste aflevering trok 363.000 kijkers.