Robin Haase bereikt kwartfinale in Acapulco

Tennisser Robin Haase heeft de kwartfinale van het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco bereikt. De Nederlander versloeg de Brit Aljaz Bedene woensdag in drie sets: 6-4, 6-7 en 6-4. In de eerste set hadden beide mannen weinig moeite om hun servicegames te verzilveren, tot Haase op 5-4 voorsprong plots twee breakkansen kreeg en zo de set binnensleepte. In de tweede set maakte Haase een late break ongedaan, maar hij verloor later de tiebreak. De Nederlandse nummer 64 van de wereld liep in de derde set snel uit naar 4-0. Op 5-2 lukte het niet de set uit te serveren, maar kort daarna wel. Haase neemt het in de volgende ronde op tegen Aleksandr Dolgopolov. De grillige Oekraïener was eerder met twee keer 6-4 te sterk voor de als eerste geplaatste Spanjaard David Ferrer. (ANP)