De stoutste jongen van de klas

None

De stoutste jongen van de klas is de mannelijke evenknie van Het mooiste meisje van de klas. ‘Mooiste jongen’ was consequenter geweest, maar de mannelijke pikorde zit nu eenmaal anders in elkaar. Het idee achter ‘Het mooiste meisje’ is dat zij, ondanks de lichamelijke zegeningen, later een moeilijk leven krijgt – een troost voor de kijkers die als puber met een lelijke kop zaten opgescheept. ‘De stoutste jongen’ blijkt later juist best goed terecht te komen – een troost voor degenen die ook vaak op de gang stonden. Voetbaltrainer Frenk Schinkels (53) uit Rotterdam is de ideale kandidaat als voormalig „vervelend mannetje, teringapie”. Niet dat we veel te horen krijgen over zijn wandaden als mavo-scholier, maar des te meer over zijn turbulente leven daarna. Geesteszieke moeder, school niet afgemaakt, speelde bij Feyenoord en andere topclubs, ruïneerde zijn carrière door de scheids een „doodschop” te geven. Nieuwe kans (en nieuw drama) in Oostenrijk, waar hij beroemd wordt. Ondanks de handicaps van het genre (herhaling, muziekmisbruik, vet aangezette huilscènes) is dit sterke emo-tv.

NPO 1, 21.30 22.25u.

NPO 1, 21.30 22.25u.

    • Wilfred Takken