Pruik in Londen van Ashish Gupta

Foto Neil Hall / Reuters

Een model presenteert een pruik die deel uitmaakt van een creatie op de ‘Ashish catwalk’ deze week tijdens de London Fashion Week voor herfst en winter 2016. Ontwerper Ashish Gupta is afkomstig uit Delhi in India maar doet al mee aan de London Fashion Week sinds 2005. Al drie keer won hij de New Generation Award. Gupta vertrok in de jaren negentig uit India, en volgde een opleiding aan de kunstacademie Central Saint Martin’s in Londen bij Louise Wilson. Toen hij in 2000 naar Parijs ging om bij een modezaak te werken, werd op Gare du Nord zijn tas met zijn portfolio en al zijn geld gestolen. Hij maakte een jaar lang kleren voor vrienden en kennissen tot hij in 2001 werd ontdekt door Yeda Yun, destijds nog verbonden aan Browns focus.