Een nacht in de Jamin. Glenn kreeg het voor zijn verjaardag

Margot Poll belt met Willem de Kooning-student Glenn Da Silva (24) die een nacht lang in de Jamin mocht verblijven. 

None

Nog gefeliciteerd, je was dinsdag jarig. Mooie cadeau’s gekregen?

„Haha, mijn vrienden hebben geregeld dat ik afgelopen zaterdag een nacht in de Jamin mocht doorbrengen. En dan niet alléén, maar met die vijf vrienden. Ik had ooit wel eens laten vallen dat in een snoepwinkel slapen mijn ultieme droom was als jongetje. Zij hebben een brief geschreven naar het hoofdkantoor. Mijn vrienden moesten wel eerst langskomen bij de eigenaar van de winkel in Roosendaal om zich voor te stellen. En al die tijd wist ik van niets – ik dacht na over een cadeau.”

Werden er voorwaarden gesteld?

„Nee, er waren geen restricties, alleen dat we de winkel zouden respecteren en binnen niet zouden roken. We zijn er van half acht ’s avonds tot de volgende ochtend half acht geweest. Rond tien uur kwam de eigenares nog even vragen of alles naar wens was maar voor de rest was het ons domein.”

Waar rende je als eerste heen?

„Het was geen wedstrijd hoor. We hadden alle tijd. We hebben ook niet systematisch gegeten; het was gewoon snaaien, toehappen en genieten. Je krijgt maar één keer de kans en die moet je optimaal benutten was ons idee. Ik ben een enorme zoetekauw: als je me laat kiezen tussen een uurtje fitnessen of een uurtje snoepen...”

Wat heb je die nacht allemaal gegeten?

„Schepgoed, oneindig veel drop, er waren zo’n veertig soorten chocolade, schepijs, verschillende soorten frisdrank, chips, nootjes. Ik heb nog onder de slush-puppymachine gehangen. We aten net zolang door totdat we heel misselijk werden. En dan toch doorgaan – omdat we opeens weer iets nieuws ontdekten, zoals het Japanse snoepgoed.”

Nog geslapen?

„Als je de kans krijgt los te gaan in een snoepwinkel is er van slaap weinig sprake, maar uiteindelijk zijn we rond een uur of drie wel ingekakt door het bijzonder hoge suikergehalte in onze lichamen.”

    • Margot Poll