Kwalificatietraining wordt spannender

De kwalificatie in de Formule 1 krijgt een nieuwe opzet. Het wordt een soort afvalrace. De kwalificaties blijven een drieluik, maar in het eerste deel (Q1) valt al na zeven minuten de eerste coureur af. Elke anderhalve minuut daarop valt de coureur met de langzaamste ronde af. In Q2 gebeurt hetzelfde, maar dan wordt de eerste coureur al na zes minuten van het circuit gestuurd. In Q3 vallen de overgebleven tien coureurs één voor één af, waarna de laatste twee overgebleven racers in de afsluitende anderhalve minuut strijden om poleposition. „Het idee is dat één of twee toppers misschien niet ver komen. Dan zien we niet telkens dezelfde coureurs op de voorste rijen staan”, zei F1-baas Bernie Ecclestone woensdag. De verandering zou al bij de eerste race op 20 maart in Melbourne ingaan. (ANP)