A76 bij Simpelveld weer in één richting open

Woensdagmiddag kantelde er een vrachtwagen die was geladen met een brandbare vloeistof.

Auto's van Rijkswaterstaat. Het betreft hier niet de A76.
Auto's van Rijkswaterstaat. Het betreft hier niet de A76. Foto Catrinus van der Veen. / ANP

De A76 bij Simpelveld is urenlang in beide richtingen afgesloten geweest voor verkeer, nadat de weg woensdagmiddag dicht ging vanwege een ernstig ongeval. Daarbij was een vrachtwagen die geladen was met de brandbare vloeistof methylmethacrylaat gekanteld. Donderdagmiddag werd de weg in de richting van Duitsland weer geopend, maakte Rijkswaterstaat bekend, maar naar Maastricht blijft de weg mogelijk tot na de avondspits gesloten.

De weg was een dag na het ongeluk nog steeds afgesloten, omdat het overladen van de brandbare vloeistof moeilijker bleek dan verwacht. Inmiddels is de vloeistof wel afgevoerd, maar moet de tankwagen nog geborgen worden en het stuk weg ook nog hersteld worden.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat De #A76 bij Simpelveld is na eerder ongeval weer open voor verkeer ri Duitsland. Rijbaan ri Maastricht nog dicht ivm berging vrachtwagen.

Bekneld

De vrachtwagen kantelde woensdagmiddag nog door onbekende oorzaak. Daarbij raakte de chauffeur bekneld in zijn cabine en kwam om het leven.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Ravage op A76 bij Heerlen door gekantelde tankwagen https://t.co/H912apIqeq https://t.co/J9yeD2p9iJ