Zin om te knutselen? Bouw je eigen Instagram-website

Als de termen Python, Swift, Bootstrap of JQuery je niks zeggen, is het wellicht tijd om eens wat meer te leren over programmeren. Best raar tenslotte als je 15-jarige nichtje rustig ‘even een appje’ in elkaar knutselt, maar jij nauwelijks het verschil snapt tussen verschillende programmeertalen. Op Kickstarter kun je nu voor zo’n 45 euro een online cursus programmeren kopen, waar je door middel van video’s wordt onderwezen. Zo leer je bekende websites – zoals Kickstarter of Instagram – zelf nabouwen. Nu is het natuurlijk zo dat er online echt heel veel gratis cursussen programmeren te vinden zijn (check code.org of codecademy.com), maar als je geen zin hebt om een taal stap-voor-stap te leren, maar gelijk een bestaand concept wilt nabouwen, kan deze cursus bij je passen. De organisator van de cursus is CodeUpStart.com, een start-up die – verrassing – online cursussen geeft. Je kiest welke site je wilt nabouwen, betaalt aan de start-up, en kan aan de slag. En dan nog volhouden.

    • Charlotte van ’t Wout