Vliegtuig met 23 inzittenden neergestort in Nepal

Het toestel verdween in bergachtig gebied bij slecht zicht. Alle inzittenden zijn omgekomen.

Een familielid van een van de inzittenden bij de luchthaven van Pokhara.
Een familielid van een van de inzittenden bij de luchthaven van Pokhara. Foto Krishna Mani Baral / Reuters

Een klein vliegtuigje met 23 inzittenden is neergestort in Nepal. Dat heeft de regering bekendgemaakt, meldt persbureau AFP. Na enkele uren vermissing werden de verkoolde wrakstukken van het toestel gevonden. Niemand heeft het ongeluk overleefd.

Volgens AP vloog het toestel in bergachtig gebied dat alleen begaanbaar is voor kleine vliegtuigen. Het toestel maakte een 200 kilometer lange reis van Pokhara naar Jomsom, een vertrekpunt voor veel wandelaars die de bergen in trekken. Op het moment dat het contact met de Twin Otter werd verbroken was het zicht slecht. Waarschijnlijk is het vliegtuig direct tegen een berg aan gevlogen, aldus de politie.

Inwoners van het kleine dorp Rupshe maakten volgens de politie melding van een explosie. Of dat ook de plek is waar de wrakstukken uiteindelijk zijn aangetroffen, is nog onbekend. Volgens een functionaris van het vliegveld waren onder de inzittenden twee kinderen en twee buitenlanders uit China en Koeweit.