Prins Ali wil transparante stemhokjes afdwingen bij FIFA-verkiezing

Prins Ali bin Al-Hussein wil via sporttribunaal CAS afdwingen dat er transparante stemhokjes worden gebruikt bij de FIFA-verkiezing van vrijdag. „De prins wil dat de FIFA wordt opgedragen transparante stemhokjes en onafhankelijke toezichthouders in te zetten, om zo de integriteit van het stemproces te verzekeren en er zeker van te zijn dat de stem in het geheim wordt uitgebracht”, aldus het CAS. De advocaten van prins Ali lieten weten dat aangezien de FIFA niet wil voldoen aan die eisen, ook uitstel van de verkiezing een optie zou moeten zijn. Het CAS ging daar in de verklaring niet op in. Prins Ali en medekandidaat Jérôme Champagne vrezen dat sommige landen onder druk zijn gezet om op een bepaalde kandidaat te stemmen en een foto zullen nemen in het stemhokje, om te kunnen bewijzen op wie zij hebben gestemd. Dat is tegen de regels. (ANP/Reuters)