‘Soms eet ik alleen maar uit de bonus van AH’

Fleur van den Wall Bake (27) is projectcoördinator bij Humanitas. Daar verzorgt ze vakanties voor kinderen die door problemen thuis nooit op vakantie gaan. Ze woont in Amsterdam met twee huisgenoten.

None

In

‘Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog, maar al tijdens mijn master ging ik twijfelen. Ik wist niet of ik wel behandelingen wilde gaan geven. Toen ik ging afstuderen kreeg ik zo’n weerstand tegen het vak dat ik op zoek ben gegaan naar ander werk. Al snel kwam mijn huidige functie bij Humanitas voorbij, ik solliciteerde en werd aangenomen. Nu ben ik hoofdverantwoordelijke voor de kindervakantieweken in het district Noordwest, vooral Noord-Holland en Flevoland.

„Twee dagen per week ben ik bezig met het werven en trainen van vrijwilligers. Ik beoordeel de kinderen die meegaan en zorg dat alles voor de vakanties is georganiseerd. Daarnaast houd ik me twee dagen per week bezig met de administratie en pr van het district en zorg ik dat de website er goed bij staat.

„Ik was nog niet thuis in de goededoelenbranche en besef dat je dan onderaan moet beginnen dus daar verdien ik dan ook naar. Voor nu is mijn inkomen voldoende, als bijverdienste pas ik ook nog op. Op den duur zou ik graag een eigen woning willen, dan worden mijn vaste lasten vanzelf hoger dus moet ik meer gaan verdienen.

„Mijn functie bij Humanitas is op hbo-niveau terwijl ik ben afgestudeerd aan de universiteit. Ik hoop op den duur wel naar een functie op dat niveau te groeien met een daarbij passend inkomen. Voor nu ben ik allang blij dat ik me kan ontwikkelen in deze branche en maakt het geld me daarom minder uit.”

Uit

‘Nu ben ik me meer bewust van mijn inkomsten en uitgaven dan toen ik nog studeerde. Toen kwam het nog weleens voor dat ik een tijd lang zonder geld zat omdat ik het te snel had opgemaakt. Shoppen is nog steeds mijn guilty pleasure. Als ik iets heel mooi vind wat ook nog in de uitverkoop is koop ik het toch, terwijl ik het geld eigenlijk niet kan missen. Tegenwoordig compenseer ik dat dan met even door een tijdje alleen maar bonusproducten van Albert Heijn te eten. Dat scheelt weer geld.

Mijn grootste maandelijkse kostenpost zijn concerten en festivals. Ik houd van verschillende soorten muziek en vind het heel leuk om artiesten te volgen en nieuwe muziek te ontdekken. Mijn vriend is muzikant en samen gaan we regelmatig naar de Heineken Music Hall of Paradiso.

„Laatst ben ik bijvoorbeeld naar Tame Impala en DeWolff geweest en in de zomer kom ik graag op de festivals Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Afhankelijk van het concert ben ik al snel zo’n 30 tot 60 euro kwijt per maand en ik ga zeker een of twee keer per maand naar een optreden.

„Naast uit eten gaan en drankjes geef ik weinig uit, want ik weet altijd wel handig met mijn geld om te gaan. Zo zijn mijn vriend en ik afgelopen zomer heel goedkoop acht dagen op vakantie geweest in Toscane. We huurden een Fiat 500, sliepen in Airbnb’s en de vlucht kostte ook niet veel dus alles bij elkaar was ik 724 euro kwijt.”

    • Liza Titawano