Onder meer Kamasi Washington op North Sea Jazz

Naast Washington geeft de organisatie van North Sea Jazz een aantal andere namen prijs van de editie van dit jaar.

Publiek tijdens de 40ste editie van het North Sea Jazz Festival in Ahoy.
Publiek tijdens de 40ste editie van het North Sea Jazz Festival in Ahoy. Foto: Kippa Paul Bergen / ANP

Een van de meest meeslepende albums van het afgelopen jaar zal op North Sea­­ Jazz te horen zijn: saxofonist Kamasi Washington speelt aankomende editie muziek van zijn succesvolle driedubbel-album ‘The Epic’ met de strijkers van het Metropole Orkest en een koor.

Washington speelt op North Sea Jazz als een van de uitblinkers van het platenlabel van Flying Lotus, Brainfeeder, die op vrijdag 8 juli in Ahoy worden gepresenteerd. Naast ook Flying Lotus zelf, komen Kneedelus (Kneebody & Daedelus), Jameszoo en Thundercat naar Rotterdam. Die laatste won onlangs een Grammy. Jameszoo speelt voor het eerst live met zijn Quintet.

Andere namen

North Sea Jazz bevestigt meer namen voor komende editie. Gitarist Pat Metheny met bassist Ron Carter, Anthony Hamilton, Miguel, Joe Bonamassa, Vintage Trouble, Dr. Lonnie Smith, Hiromi: The Trio Project feat. Anthony Jackson & Simon Phillips, Steven Wilson, Jacob Collier, Con Brio en Cécile McLorin Salvant, de jazzvocaliste die in 2014 op North Sea Jazz veel indruk maakte en vorige week, samen met het Aaron Diehl Trio een Grammy voor beste vocale album ontving.

Ook Henri Texier Sky Dancers 6, Kenny Barron & Dave Holland en Charles Lloyd New Quartet featuring Jason Moran, Rueben Rogers & Eric Harland, Cory Henry the Revival & The Funk Apostles, Steve Lehman Octet en The Jones Family Singers komen naar deze editie van North Sea Jazz.

Al eerder bekend

Eerder werden al de optredens bevestigd van The Roots, Diana Krall, Gregory Porter, Snarky Puppy, Simply Red, Level 42, Anderson .Paak, John Scofield met Brad Mehldau en Mark Guiliana, Branford Marsalis Quartet met Kurt Elling, Christian SCott, Chick Corea, Steps Ahead, Sabrina Starke, Walter Trout, Colin Stetson & Sarah Neufeld en Antonio Sanchez.

De kaartverkoop voor North Sea Jazz is gestart. Losse dagkaarten kosten 85 euro - de losse kaarten voor zaterdag en de driedagenkaarten (200 euro) zijn inmiddels uitverkocht.