Lekker ouderwets auto’s sparen en voetgangers omver rijden

Met alle Grand Theft Auto-spellen die beschikbaar zijn voor Android en iOS lijkt een nieuwe overbodig. Toch is GTA Liberty City Stories een rijke aanvulling. Het spel kwam al in 2005 uit op de PlayStation Portable en is opgepoetst voor deze relaunch op mobiele apparaten. De graphics zien er erg scherp uit voor zo’n gedateerde game. Ook in GTA Liberty City Stories moet je jezelf omhoog werken in een criminele organisatie door missies uit te voeren. Uiteraard horen daar de nodige porties verraad, romantiek en bendeoorlogen bij. In de uitgebreide wereld van Liberty City is er ook weer genoeg ruimte om auto’s te verzamelen, grappige mini-missies uit te voeren (zoals races of hindernisbanen) en voetgangers omver te rijden. Aan de besturing moet je even wennen, zeker op een klein scherm, maar die is nergens echt storend. De missies zijn iets korter dan het origineel – en dat werkt veel beter op een smartphone. GTA Liberty City Stories belooft je urenlang te kunnen vermaken.