Hoofdredacteur AD gaat naar Voetbal International

Christiaan Ruesink volgt vanaf 1 mei Tom van Hulsen op als hoofdredacteur bij VI.

Portret van Christiaan Ruesink, hoofdredacteur van het AD.
Portret van Christiaan Ruesink, hoofdredacteur van het AD. Foto: Marco de Swart / ANP

AD-Hoofdredacteur Christaan Ruesink wordt hoofdredacteur bij Voetbal International. Dat meldt het AD woensdag. Ruesink gaat per 1 mei in dienst bij het voetbalmagazine, waar hij Tom van Hulsen opvolgt.

De nieuwe hoofdredacteur noemt het voetbal “springlevend”.

“De belangstelling voor voetbal is nog nooit zo groot geweest: de stadions zitten vol, tv-kanalen strijden om de beeldrechten en vrijwel alle grote bedrijven willen zich associëren met voetbal.”

In de zomer van 2013 brak VI met toenmalig hoofdredacteur Johan Derksen vanwege een meningsverschil over de redactionele koers. Ook opvolger Tom van Hulsen moest in december vorig jaar het veld ruimen. Daarvoor had het blad al de samenwerking beëindigd met het gelijknamige tv-programma op RTL 7.

Ruesink was bijna zes jaar hoofdredacteur voor het AD. Daarvoor werkte hij als voetbalverslaggever en later als chef van de sportredactie bij de Rotterdamse krant. Nog eerder was hij als voetbalredacteur werkzaam bij het ANP. Uitgeverij De Persgroep gaat op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur.