Eerste test van Max Verstappen in Barcelona verloopt voorspoedig

De eerste trainingsdag van Max Verstappen in het nieuwe seizoen van de Formule 1 is voorspoedig verlopen. Na een ochtend- en middagsessie stonden er in Barcelona liefst 121 ronden op zijn naam. „Het was een drukke dag, goed gedaan”, reageerde zijn team Toro Rosso kort na afloop van de lange testdag opgetogen. Verstappen reed dinsdag tijdens de ochtendsessie 59 rondjes in zijn nieuwe bolide, na een korte onderbreking na 35 ronden. Hij klokte de elfde tijd (1.27,346) en was daarmee de langzaamste van het compacte veld. Ook na de middagsessie stond de achttienjarige Limburger op de elfde plek, maar zijn snelste ronde (1.26,539) was aanzienlijk beter. Sebastian Vettel was ook dinsdag de beste in zijn Ferrari (1.22,810). Hij was ruim twee seconden sneller dan maandag. De Duitser voltooide dinsdag 125 ronden. Zijn bolide viel kort voor het einde van de tweede testdag nog wel stil. (ANP)