Prins Ali eist open stemhokjes

Prins Ali bin Al-Hoessein wil via sporttribunaal CAS afdwingen dat er transparante stemhokjes worden gebruikt bij de FIFA-verkiezing, komende vrijdag. „De prins wil dat de FIFA wordt opgedragen transparante stemhokjes en onafhankelijke toezichthouders in te zetten, om zo de integriteit van het stemproces te verzekeren en er zeker van te zijn dat de stem in het geheim wordt uitgebracht”, aldus het CAS. Prins Ali is één van de vijf kandidaten om FIFA-baas Sepp Blatter op te volgen. Hij kreeg vorige week nul op het rekest toen hij bij de wereldvoetbalbond zijn voorstel deed. Prins Ali en medekandidaat Jérôme Champagne vrezen dat sommige landen onder druk zijn gezet om op een bepaalde kandidaat te stemmen en een foto zullen nemen in het stemhokje, om te kunnen bewijzen op wie zij hebben gestemd. Dat is tegen de regels. „Met transparante stemhokjes kunnen we volledige transparantie van de verkiezing waarborgen”, aldus de Jordaniër. (ANP)