Veroordeling jongen was ‘fout’

Egyptische peuter Ahmed werd veroordeeld voor moord. foto Dream TV Egypt

Een Egyptische militaire rechtbank heeft een fout gemaakt door een 3-jarige jongen vorige week te veroordelen tot levenslang. Dat heeft het leger toegegeven. Ahmed Mansour Qurani Ali werd samen met 115 anderen veroordeeld in verband met rellen van de verboden Moslimbroederschap in de provincie Fayoum in 2014. De jongen zou mensen hebben vermoord, de weg hebben geblokkeerd en regeringsgebouwen hebben aangevallen. Zijn advocaat zei dat de naam van de jongen per abuis aan de lijst met verdachten is toegevoegd. Hij had zijn geboorteakte overhandigd om te bewijzen dat hij destijds één jaar oud was, maar die hadden de rechtbankmedewerkers niet aan het rechter doorgegeven. „Het vonnis toont de willekeur waarmee Egyptische rechtbanken politieke tegenstanders van de regering straffen”, stelt Human Rights Watch. (BBC)