Dit zijn de best bezochte films van afgelopen week

‘Deadpool’, ‘The Revenant’ en ‘Zootropolis’ zijn de films die de afgelopen week het meest werden bezocht. Lees hier de NRC-recensies terug.

  De best bezochte films van Nederland

 1. Deadpool

  Een superheld zoals die zich niet eerder had vertoond: panseksueel, geschift, onsterfelijk. Hak zijn hoofd eraf en er groeit een nieuw aan. Deadpool, bewapend met samoeraizwaarden, is de hofnar van striphuis Marvel.

 2. The Revenant

  Na Birdman slaat Alejandro G. Iñárritu een dubbelslag met deze visueel overweldigende survival- annex wraakwestern, waarin pelsjager Hugh Glass na een aanval door een grizzlybeer voor dood wordt achtergelaten.

 3. Zootropolis

  Ook dieren hebben vooroordelen, blijkt uit Zootropolis: maatschappijkritiek in Disneyverpakking. Grote vragen over discriminatie, natuur en cultuur zitten geestig in de plot en de vormgeving verweven.

  De beste recent uitgekomen films volgens NRC

 1. The Assassin

  De eerste martial arts-film van de grootmeester Hou Hsiaohsien, gebaseerd op een verhaal dat hij als jongen las over een huurmoordenares die moet kiezen tussen haar meesteres en de man van wie ze houdt.

 2. Mediterranea

  Twee vluchtelingen worden gevolgd van Burkina Faso tot Italië. De film lijkt zowel een documentaire als een thriller en het is misschien daardoor dat zijn twee hoofdperso- nen Ayiva en Abas zo.

 3. Louder than bombs

  Het Amerikaanse debuut van de Noorse Joachim Trier over een welvarend gezin in Upstate New York dat worstelt met de dood van een moeder, is een film die niet helemaal slaagt, maar op zijn minst interessant faalt.

  • Roderick Nieuwenhuis