Atlas, de nieuwste wandelende robot, wordt gepest

De nieuwste creatie van Boston Dynamics kan lopen op ongelijk terrein, dingen oppakken en deuren openen.

Screenshot YouTube

De nieuwste wandelende robot van Boston Dynamics kan lopen over ongelijk terrein, dozen oppakken en deuren openmaken. Ook kan Atlas opstaan als hij is omgevallen. Nuttig, want net als alle andere robots van het bedrijf wordt hij gepest.

Robotbouwer Boston Dynamics is een onderdeel van Alphabet, het voormalige Google Inc. Het bedrijf maakt robots die kunnen lopen en rennen als dieren. Sommige doen dat op vier voeten, zoals Spot, andere op twee. Wat ze gemeen hebben is dat ontwikkelaars hun best doen om ze omver te duwen of trappen. Het lijkt zelfs steeds om dezelfde man te gaan, merkte een Imgur-gebruiker op:

View post on imgur.com

Boston Dynamics werkt voor een deel van zijn projecten samen met het Amerikaanse ministerie van Defensie. Eind vorig jaar werd BigDog afgewezen als mogelijke pakezel voor het Amerikaanse Marine Corps. De robot was te lawaaiig, zei een woordvoerder tegen Military.com.

Bekijk hier de video waarin Atlas laat zien wat hij kan - ondanks pesterijen van robotbouwers: