‘Acht AH’s in Vlaanderen dicht’

Albert Heijn moet acht winkels afstoten in België. Anders kan de beoogde fusie met het Belgische supermarktbedrijf Delhaize niet doorgaan. De Belgische Mededingingsautoriteit heeft het voorstel voor de sluiting van de acht vestigingen gedaan. Daarmee zou kunnen worden voorkomen dat het nieuwe fusiebedrijf een te dominante positie in een aantal regio’s in Vlaanderen zou krijgen, meldden vakbonden aan persbureau Belga.

De waakhond zelf wil niets bevestigen of ontkennen. Een woordvoerder van het moederbedrijf van Albert Heijn, Ahold, zei dat er, waarschijnlijk winkels van beide bedrijven moeten worden afgestoten. Concrete aantallen wilde ook hij niet noemen. „Het gaat om een beperkt aantal winkels”, zei hij.

Albert Heijn heeft 38 vestigingen in Vlaanderen. Delhaize is met 838 winkels in heel België actief. Door de fusie ontstaat een bedrijf met wereldwijd 6.500 winkels en een jaaromzet van ruim 54 miljard euro. De aandeelhouders van beide bedrijven spreken zich op dinsdag 14 maart over de fusie uit. (ANP)