Mars roept chocoladerepen terug in 55 landen

In een reep in Duitsland werden plastic deeltjes aangetroffen.

Foto: iStock

Snoepfabrikant Mars houdt een grote terugroepactie in maar liefst 55 landen. Nadat in een reep in Duitsland stukjes plastic werden gevonden, haalt het bedrijf volgens AP repen van de merken Mars, Snickers, Milky Way Mini, Celebrations en Mini Mix terug uit de winkels.

In een persbericht meldt Mars dat de kans bestaat dat gebruikers in de repen stikken. Verschillende chocoladeproducten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017 worden teruggehaald. Consumenten kunnen hun product voor 31 maart kosteloos terugsturen naar Mars. Landen waarin de repen worden teruggeroepen zijn onder meer Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Italië en Spanje.

Het zou gaan om vier miljoen repen in Nederland. In Duitsland zou het om tien miljoen producten gaan. Het is voor het eerst dat Mars in Nederland een product uit eigen fabriek terughaalt. Het werkt daarbij nauw samen met de NVWA en de retailers om de repen van de betreffende productiedata zo snel en volledig mogelijk uit de handelsketen te halen. Daarna zullen de chocoladerepen worden vernietigd.

    • Sjoerd Klumpenaar