Akkoord na rellen kastenrechten in India

Er is een akkoord gesloten tussen leiders van de Jat, een landbouwkaste, en de Indiase overheid. Bij protesten de afgelopen dagen rond kastenrechten kwamen zestien mensen om, en raakten meer dan 150 mensen gewond. Afgesproken is dat de betogers wegblokkades wegnemen en stoppen met de betogingen. Andersom zou de overheid aan een aantal wensen van de Jat tegemoet willen komen. Welke dat zijn, is nog niet bekend. Door de rellen in de deelstaat Haryana, in het noorden van India, zitten miljoenen inwoners van het Indiase Delhi zonder water. De betogers saboteerden een waterzuiveringsinstallatie en bezetten een kanaal. Scholen gingen daarom dicht. Zondag werden nog duizenden militairen naar het gebied gestuurd om de situatie onder controle te krijgen. (Reuters)