Juventus vecht zich terug, Barcelona op rozen

Juventus vocht zich tegen Bayern München terug van een 2-0 achterstand. Barcelona won in Londen van Arsenal met 2-0.

Stefano Sturaro viert zijn gelijkmaker namens Juventus tegen Bayern München in de achtste finale van de Champions League.
Stefano Sturaro viert zijn gelijkmaker namens Juventus tegen Bayern München in de achtste finale van de Champions League. Foto Olivier Morin/AFP

Juventus heeft zich vanuit kansloze positie teruggevochten in de achtste finales van de Champions League. Thuis tegen Bayern München stonden de Italianen met 0-2 achter, maar dankzij twee snelle doelpunten in de tweede helft werd het toch nog 2-2. In de andere wedstrijd versloeg FC Barcelona in Londen Arsenal met 2-0.

Juventus, de kampioen van Italië, was in eigen huis lang speelbal van de Duitse titelhouder. Dankzij keeper Buffon bleef de Turijnse ploeg lang in de race, maar ook hij kon niet voorkomen dat Müller (voor rust) en Arjen Robben (na rust) met een voor hem typerende actie - met links naar binnen dribbelen en de bal in de goal krullen - twee mooie goals maakten. Daarna kreeg Juventus toch de geest en maakten Paulo Dybala en invaller Stefano Sturaro de gelijkmakende treffers.

Door het gelijkspel heeft Juventus nog een kans om zich te plaatsen voor de kwartfinale. De terugwedstrijd wordt op 16 maart gespeeld in München.

Messi scoort opnieuw in Londen

In de andere wedstrijd die dan zal worden afgewerkt is er sprake van een stuk minder spanning. In een wedstrijd tussen twee van de mooist voetballende Europese elftallen had Barcelona een enorm overwicht over Arsenal, zeker wat betreft balbezit. Toch was het Arsenal dat in eigen stadion de beste kansen kreeg. Via counters kwam de Londense ploeg er een paar keer snel uit en met name spits Giroud had moeten scoren.

Uiteindelijk was het toch Barça dat scoorde. Wie anders dan Lionel Messi maakte de twee treffers; de eerste uit een vlijmscherpe counter, de tweede uit een penalty na een overtreding op hemzelf. Het waren zijn zevende en achtste Champions League-goals tegen Arsenal. Alleen tegen AC Milan scoorde hij er in het miljoenenbal net zoveel.

Morgen komt de nog enige overgebleven Nederlandse ploeg in actie. PSV speelt dan in Eindhoven de heenwedstrijd tegen Atlético Madrid.