Sebastian Vettel de snelste in eerste testraces in Barcelona

De eerste testdag van de Formule 1 gaf maandag een vertrouwd beeld. Evenals vorig jaar was de renstal van Ferrari de snelste, maar Mercedes toonde zich de meest betrouwbare.

De Duitse coureur Sebastian Vettel legde op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona 69 ronden af in de nieuwe Ferrari en klokte met 1.24,939 de beste tijd van allemaal.

De regerend wereldkampioen, de Brit Lewis Hamilton, was een halve seconde langzamer, maar Hamilton maakte veel indruk met 156 ronden in de gloednieuwe Silberpfeil.

Max Verstappen was maandag nog aandachtig toeschouwer bij de eerste testraces in de populairste autosportklasse. De 18-jarige Nederlander, in zijn eerste seizoen in de Formule 1 als twaalfde geëindigd in het wereldkampioenschap, komt dinsdag in actie in de Toro Rosso. Zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz ging 55 keer rond op het circuit en noteerde de zevende tijd. De Italiaanse renstal bespeurde tijdens de sessie nog wat problemen met het versnellingssysteem en brak de test uit voorzorg voortijdig af. (ANP)