Dode na gedeeltelijk instorten Engelse elektriciteitscentrale

Een deel van de installatie nabij Oxford is volgens Engelse media door de klap ingestort.

Foto ter illustratie. ANP / Arie Kievit

Bij een elektriciteitscentrale nabij Oxford is dinsdagavond gedeeltelijk ingestort. Persbureau AFP meldt dat er tenminste één dode gevallen. Drie mensen worden nog vermist en vijf mensen zouden in het ziekenhuis liggen.

Een deel van het complex is ingestort. Het gaat om het zogenoemde Didcot Power Station, 113 kilometer ten westen van Londen. De oorzaak is nog niet bekend. De centrale is sinds gedeeltelijk 2013 gesloten en sindsdien vinden er sloopwerkzaamheden plaats. Volgens Engelse media waren er arbeiders in het gebouw de sloop aan het voorbereiden.

Op beelden, gefilmd vanuit een helikopter, is de schade aan de centrale goed te zien.

Hulpverleners, brandweer en ambulances, zijn ter plaatse. In oktober 2014 brak er een brand uit in de elektriciteitscentrale.

    • Liza van Lonkhuyzen