The Greatest Party on Earth NPO 2, 22.55-0.00u.

In 1971 komen staatshoofden, regeringsleiders en politici van over de hele wereld naar Iran voor ‘het grootste feest ooit’. De sjah van Iran, Mohammad Reza Pahlavi (1919 - 1980), geeft het ter viering van het 2500-jarig bestaan van de Perzische monarchie. De zelfverklaarde ‘king of kings’ wil hiermee laten zien dat Iran tot de wereldtop behoort. De verzamelde pers zorgt ervoor dat de beelden de wereld overgaan. De kosten zijn astronomisch, alles kan: er wordt zelfs een vliegveld aangelegd. Bij de oude ruïnes van Persepolis staat een ‘tentenstad’ waar de genodigden - onder wie Prins Bernard - worden ontvangen. Het Parijse toprestaurant Maxim’s verzorgt het luxe eten. Dat is nog niet zo makkelijk voor het keukenpersoneel. Sally Quinn van The Washington Post: „Het was erg warm in de keuken. De mensen stonden daar bijna naakt te koken.” Het hele gebeuren duurt vijf dagen en wordt gezien als het begin van het einde voor de sjah. Er is veel weerstand onder de bevolking. Acht jaar later begint de Islamitische revolutie. The Greatest Party on Earth geeft een uitgebreide reconstructie met veel bijzondere archiefbeelden.