Oplaaiend geweld tijdens bezoek Ban Ki-moon

Tijdens een bezoek van VN-baas Ban Ki-moon aan Burundi zijn tientallen gewonden gevallen nadat tien granaten ontploften in Bujumbara, de hoofdstad van het land. Dat meldde een politieagent anoniem aan persbureau AP. Een paar uur voor de komst van de secretaris-generaal kwamen al vier mensen om bij aanvallen met granaten en vuurwapens. Ban Ki-moon is in Burundi om te praten over de politieke crisis die al tien maanden duurt. Het begon toen president Nkurunziza zich kandidaat stelde voor een derde, volgens tegenstanders ongrondwettelijke termijn. Sinds die tijd kwamen zeker 450 mensen door geweld om en ontvluchtten ruim 240.000 mensen het land. De vrees bestaat dat het conflict uitloopt op etnische strijd tussen Hutu's en Tutsi's. Eerder kwamen daarbij vele tienduizenden om het leven. (AP, AFP)