Media

Betekent Eero het einde aan alle frustraties over slechte Wifi?

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Het nieuwe Wifi van Eero leidt tot razend enthousiaste recensies op techsites en in de zakenkranten. “Eero is the home Wifi I was waiting for”, “The end of bad home Wifi” en “Eero makes Wifi simpler and stronger” op respectievelijk Engadget, The Wall Street Journal en Re/code.

Eero is een kleine startup uit San Francisco dat apparaatjes heeft gebouwd, die ze niet eens routers willen noemen om elke associatie met haperende Wifi-signalen te vermijden. Met drie van die witte boxjes zonder zichtbare antennes heeft elk huis volledige dekking, ook in die ene kamer waar je nooit kon internetten.

Hoe simpel het ook lijkt, de recensenten zijn razend enthousiast en gebruiken de mooiste metaforen om het genot van het snelle, stabiele en ook nog eens makkelijk te installeren Wifi te beschrijven, zoals Geoffrey A. Fowler in The Wall Street Journal:

“If Internet access is oxygen, testing Eero has been like getting a new lung.”

Eero heeft wel het grote nadeel dat het aan de prijzige kant is. Een setje van drie boxjes kost 499 dollar. Wellicht zou het ontvangstprobleem met drie traditionele en goedkopere routers ook wel zijn opgelost.

‘Time wil internetactiviteiten Yahoo overnemen’

Uitgever Time overweegt een bod uit te brengen op de internetactiviteiten van Yahoo. De maker van bladen als Sports Illutrated, People en Time Magazine is al weken de mogelijkheden aan het onderzoeken, meldt een anonieme bron aan persbureau Reuters.

Time ziet de inkomsten van print sterk teruglopen en wil zich nadrukkelijker online profileren en de overname van de mail, de nieuws- en sportsites en advertentietechnologie van Yahoo passen perfect in dat streven. De internetactiviteiten van het kwakkelende Yahoo zijn zo’n zes tot acht miljard dollar waard.

Time is volgens de bron van Reuters die eigenlijk niet met de media mag praten al in onderhandeling met banken om een concreet bod uit te kunnen brengen. Ook Verizon Communications heeft zijn belangstelling voor Yahoo al kenbaar gemaakt.

Recordaantal mensen wil astronaut worden

Een recordaantal van 18.300 mensen heeft hun kinderdroom omgezet in daden: Ze hebben zich aangemeld bij de NASA om astronaut te worden. Voor velen zal het op een teleurstelling uitdraaien, want er worden er maar veertien aangenomen voor de nieuwe opleidingsklas, schrijft TechCrunch.

Toch zijn de toelatingseisen lang niet zo streng als je misschien wel zou denken. Zo zijn er geen leeftijdsrestricties zolang je maar een fysieke test kan doorstaan. Ook lengte maakt niet zoveel uit. Iedereen tussen de 1 meter 42 en 1 meter 91 is welkom. Je ogen moeten vrijwel perfect zijn, maar sinds 2007 zijn ook mensen die een ingreep hebben ondergaan om hun zicht te verbeteren welkom.

Je moet wel minimaal je bachelorgraad hebben in Science, Technology, Engineering of Mathematics en drie jaar relevante werkervaring. Maar voor ons Nederlanders is er helaas één onoverkomelijke eis: Om astronaut te worden bij de NASA moet je de Amerikaanse nationaliteit hebben.

Het vorige recordaantal aanmeldingen voor het astronautenklasje stamt uit 1978. Toen meldden zich achtduizend mensen aan.