NS zet spitsbus in naast overvolle forensentrein

NS rijdt vanaf maandagochtend met spitsbussen tussen de stations Amsterdam Sloterdijk, Krommenie-Assendelft en Castricum. Daarmee hoopt de vervoerder de drukte in de treinen op dit traject te verlichten. Het gaat om een proef tot mei. NS kijkt of op andere trajecten ook een bus kan worden ingezet. De vervoerder heeft voor meer dan twee miljard euro aan nieuwe treinen besteld, maar kan die pas eind 2016 in gebruik nemen en intussen zijn de oude stoptreinen al van het spoor gehaald. Reizigers klagen over overvolle treinen. De reiziger die tussen Castricum en Sloterdijk de bus neemt, betaalt slechts één euro voor de reis, maar die duurt wel vijftig minuten langer dan per intercity. Er is voor dit traject gekozen omdat het een van de drukkere routes is in de spits. (NRC)