NS zet bussen in om drukte op traject Castricum-Sloterdijk te verlichten

NS rijdt vanaf maandagochtend met spitsbussen tussen de stations Amsterdam Sloterdijk, Krommenie-Assendelft en Castricum. Daarmee hoopt de vervoerder de drukte in de treinen op dit traject te verlichten. Het gaat om een proef tot mei. NS kijkt of op andere trajecten ook een bus kan worden ingezet. De vervoerder heeft voor meer dan twee miljard euro aan nieuwe treinen besteld, maar kan die pas eind 2016 in gebruik nemen. Reizigers klagen over overvolle treinen. Een andere maatregel tegen drukte is het vervangen in bepaalde sprinters van eersteklasstoelen door tweedeklasexemplaren. De reiziger die tussen Castricum en Sloterdijk met de bus rijdt, zal vijftig minuten langer onderweg zijn dan met een gewone intercity op dit traject. Er is voor dit traject gekozen omdat het een van de drukkere routes is in de spits. (NRC)