Hiddink bezorgt City grootste nederlaag sinds overname sjeik

Dat Chelsea-Manchester City pas in de namiddag op zondag werd gespeeld, was misschien wel om het meest aangename affiche voor het laatst te bewaren. Het was het absolute topduel in de achtste finales van de FA Cup, het bekertoernooi van Engeland.

Op papier ja. Want in werkelijkheid werd het een wedstrijd die niet serieus te nemen was doordat trainer Manuel Pellegrini een jong en onervaren Manchester City het veld in stuurde dat geen partij was voor het Chelsea van Guus Hiddink. Zijn ploeg won met 5-1 en bezorgde City de grootste nederlaag sinds sjeik Mansour Bin Zayed Al Nahyan de club overnam in 2008.

Uit onvrede met het drukke programma en deels uit nood vanwege blessures liet Pellegrini liefst vijf spelers debuteren. Gevolg was dat Chelsea over de ploeg heen denderde en na de 1-1 bij rust uitliep naar 5-1. Terwijl de Chileen werd bekritiseerd omdat hij de FA Cup niet serieus zou hebben genomen, was Chelsea-trainer Hiddink blij met de overwinning.

Anders dan zijn collega bij City weigerde hij te klagen over het drukke programma van Chelsea. „Dat is geen probleem, zeker niet als je een brede selectie hebt”, zei Hiddink op de website van Chelsea. „We moeten de traditie van het Engelse voetbal niet vergeten. Dit is de tempel van het voetbal. Het FA Cup-toernooi spreekt wereldwijd tot de verbeelding, dus laten we de waarde van het toernooi niet omlaag halen.”

Crystal Palace verraste door titelkandidaat Tottenham Hotspur uit te schakelen, terwijl Arsenal teleur stelde met een 0-0 gelijkspel tegen Hull City, dat uitkomt op het tweede niveau. Er volgt daardoor een return in Hull. Ook Manchester United doet nog mee in de FA Cup. De ploeg van Louis van Gaal neemt het maandagavond op tegen derdedivisionist Shrewsbury Town, in Shrewsbury.

In Spanje vergrootte koploper Barcelona zijn voorsprong op Real Madrid. Doordat Barcelona met 2-1 won bij Las Palmas en Real Madrid gelijkspeelde bij Málaga (1-1) bedraagt de voorsprong nu negen punten. Atlético Madrid, woensdag opponent van PSV in de Champions League, bleef thuis steken op 0-0 tegen Villareal. De ploeg staat tweede, boven Real.